Opendag Vliegbasis Drachten

Opendag en Fly-in vliegveld Drachten

Intro

Op zaterdag 8 juni 2024 organiseren Flight Assosiation Drachten en FlightLevel een Open dag met Fly-In op vliegveld Drachten. Op deze dag verwelkomen wij graag iedereen, zoals vliegers, vliegenthousiastelingen, omwonenden en belangstellenden. Verschillende bedrijven, instellingen en verenigingen, al dan niet vlieg-gerelateerd, zullen zich op het vliegveld presenteren. En ook voor de inwendige mens wordt gezorgd!

WAP-contest 2024

Jaarlijks wordt in het tweede volle weekend in juni de WAP ( Werk Alle Provincies) contest  gehouden.
De contest waarbij we extra multipliers kunnen scoren door zoveel mogelijk verschillende provincies te werken en extra multipliers door een verbinding met de VRZA afdelingsstations. Op 8 juni 2024 is het weer zover.
Afgelopen jaren kregen deelnemers een vaantje en de winnaars in twee secties kregen een medaille.

Dit jaar is er een nieuwe prijs te verdienen.

Tijdens de jaarvergadering van de VRZA afdeling Zuid West Nederland werd ik als contestmanager verrast door een aantal leden met een grote bokaal.
Deze bokaal mocht ik in ontvangst nemen van Paul PD2PKM die samen met een aantal andere leden de contestgroep 1884 vormt. Deze bokaal was geen prijs voor mij persoonlijk maar is bedoeld als wisselbeker voor het clubstation dat de hoogste score haalt tijdens de WAP contest.


Clubstations

Alle deelnemende VRZA afdelingen kunnen punten verdienen voor het klassement van de afdelingsbeker. Je kunt deelnemen vanuit je clubshack, bij iemand thuis, maar misschien maken jullie er wel een velddag van.
Je kunt als multi operator meedoen maar ook als single operator de clubcall in de lucht brengen.

VRZA afdelingen die deelnemen kunnen mij uiterlijk 25 mei per mail laten weten of ze als afdeling deel gaan nemen. Jullie zullen vanaf 2 juni 2024 op de landelijke website vermeld worden zodat alle deelnemers weten naar welke stations ze uit kunnen luisteren om extra multipliers te verdienen.

Afdelingsbeker
Met de verbindingen die in de WAP contest gemaakt worden kunnen door alle deelnemende VRZA-leden ook punten verdiend worden voor de VRZA-afdelingsbeker voor de afdeling waar ze bij staan ingeschreven. Geef dan ook in het summary-log aan van welke VRZA afdeling je lid bent.

We hopen dat het weer een gezellige contest wordt met goede condities zodat we veel verbindingen kunnen maken.

Hier vind je het reglement voor de 56e WAP.

Kidsday op 16 juni 2024

Kids Day is een initiatief van de Amateur Radio Relay League (ARRL) om amateur radio te promoten onder de jeugd. Ook in andere landen wordt KidsDay aangegrepen door radio-
verenigingen om amateur radio te promoten. KidsDay wordt tweemaal per jaar georganiseerd en de volgende Kids Day vindt plaats op 16 juni 2024.

In Nederland is recentelijk een groep enthousiaste jeugd samengekomen met als doel om
amateur radio te promoten onder de jeugd. De groep is genaamd Dutch Youngsters en bestaat uit jongeren uit 3 landelijke verenigingen (VERON, VRZA en Scouting Nederland) ondersteund door enkele oudere radioamateurs. Deze groep bestaat uit de volgende leden: Ronald PB7TT, Eric PA3ECN, Bas PD7BDN, Jaimy PD1DBL, Freek PD3FCA, Vincent PC2Y, Suzan PD3SZN.
Deze groep actieve jongeren ziet graag dat de komende KidsDay op 16 juni onder de jeugd
gepromoot gaat worden.
De volgende websites geven meer informatie over KidsDay:
https://www.veron.nl/evenementen/kids-day/
https://www.arrl.org/Kids-Day

Voor meer informatie of vragen richting de Dutch Youngsters zijn hier sociale media kanalen waar
men terecht kan:
https://www.instagram.com/yota_nederland/
https://www.facebook.com/pi4rs
We horen de jeugdige leden graag terug op de band.
namens de Dutch Youngsters,
Suzan Vink, PD3SZN
pd3szn@gmail.com