Categoriearchief: Algemeen radionieuws

De VERON regio 14 (Friesland) bestaat uit de afdelingen A14 (Friesland-Noord), A62 (Friese Meren) en A63 (Friese Wouden) met in totaal 325 leden.

Morse school PI4HAL

Morseschool

Tijdens de Dag voor de Radio Amateur op zaterdag 2 november 2019 in Zwolle (IJsselhallen)  worden flyers uitgedeeld over de PI4HAL plannen voor de Morse school. Ook bedoeld om de belangstelling te peilen. Hieronder staat daarvan het voorbeeld.

Afbeeldingsresultaat voor Morseschool PI4HAL

De naam Morse school wordt overigens veranderd in Morse Academy. Uiteindelijk was Samuel Morse een Amerikaan.  Er komen – zoals nu gepland – vijf modules: 

  1. Geschiedenis
  2. Morse techniek
  3. Operating practice
  4. Morse vaardigheden 1 (tot 5 wpm)
  5. Morse vaardigheden 2 (tot 12 wpm)

Geïnteresseerd?

Stuur een e-mail naar bestuur@pi4hal.nl.
U komt dan op de lijst en wordt op de hoogte gehouden van alle vorderingen.

Zie ook op: http://www.pi4hal.nl/cms/

Special Eventstation PA75VERON

Van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2020 zal het Special Event station PA75VERON actief zijn op verschillende banden. Dit ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland, dat in 1945 werd opgericht.

Het station zal in digimode geactiveerd worden op de HF-banden. SSB en FM activiteit vindt plaats op de 2-meter en 70-centimeter band, waar vanuit midden Nederland simplex gewerkt zal worden tijdens de Dutch Activity Contest en enkele keren tijdens de ZARR ronde op zondagavond of de SSB-ronde op woensdagavond.

Het station is actief op initiatief van enkele zendamateurs uit Amersfoort en heeft geen rechtstreekse relatie met de landelijke VERON.