Categoriearchief: Algemeen radionieuws

De VERON regio 14 (Friesland) bestaat uit de afdelingen A14 (Friesland-Noord), A62 (Friese Meren) en A63 (Friese Wouden) met in totaal 325 leden.

Museum Ship Weekend

Gedurende het weekend van 1 en 2 juni 2019 wordt weer het Museum Ships Weekend gehouden. Vanaf allerlei oude en bijzondere schepen wordt dan wereldwijd op de amateur-banden uitgezonden om unieke QSO’s mogelijk te maken. Het is geen wedstrijd; dat betekent dat er eventueel uitgeweken kan worden naar de WARC-banden als het contest-geweld te erg wordt.

Alle informatie, o.a. over de deelnemende schepen en ook over een te verkrijgen certificaat, staat op de volgende website.
In Den Helder ligt zo’n bijzonder schip, de voormalige mijnenveger Hr. Ms. Hoogeveen en in Lemmer de voormalige mijnenveger Hr. Ms. Roermond (nu beter bekend als O/S Roermond). Uit de tijd dat de schepen nog van hout waren en de kerels van staal. Uit de tijd dat de Marine een grote mijnendienst had om onze havens en vaarroutes vrij te houden van de losgeslagen mijnen uit de Tweede Wereldoorlog.

Nieuws van de Roermond

In de komende maanden mei en juni 2019 zullen de volgende evenementen worden georganiseerd in de vluchthaven van Lemmer.

Het opleidingsschip O/S Roermond in de vluchthaven van Lemmer.

In het weekend van 1 en 2 juni 2019 worden kampdagen gehouden samen met de zeekadetten uit Lelystad. Vanuit de radiohut zullen radio-verbinden worden gemaakt onder de speciale call PH6PAIL (= de oorspronkelijke roepnaam van het schip) tijdens het museum-ship weekend 2019. Klik HIER voor nadere details.

Zaterdag 15 juni 2019 zal onder de VERON clubcall PI4FRM worden meegedaan aan de internationale Kidsday (klik op HIER ).

Wil je ook graag meedoen, meld je dan aan bij Jacob PE1OTB via E-mail op veronfriesemeren@gmail.com