Over ons

De Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland (VERON) is een landelijke vereniging met gemiddeld 6500 leden en geografisch naar gebied of plaatst opgesplitst in 62 autonome afdelingen in Nederland.

De afdeling Friese Meren is op 1 juli 1986 opgericht door opsplitsing van de afdeling Friesland A14 in de afdelingen Friesland Noord A14, Friese Meren A62 en Friese Wouden A63.

Kaart Friesland 451 | Kaarten en Atlassen.nl
Provincie Friesland

De VERON afdeling Friese Meren A62 bestrijkt het gebied dat wordt begrensd door de plaatsen Harlingen, Bolsward, Sneek, Joure, Lemmer, Stavoren, Hindeloopen, Workum en Akkrum.

De VERON afdeling Friese Meren telt 71 leden.

Periodiek worden verenigingsavonden georganiseerd in Sneek. Zie ook onze agenda.

Wat doen radioamateurs?

Radioamateurs zijn vooral bezig met experimenteren en het doen van radio onderzoek. Denk aan:

  • Zenders, ontvangers en randapparatuur bouwen.
  • Antennes en antennemasten bouwen.
  • Digitale communicatietechnieken ontwikkelen.
  • Softwarematige radio’s ontwikkelen.
  • Propagatie (voortplanting en gedrag van radiogolven) onderzoeken.
  • Noodcommunicatie opzetten.
  • Etc.

Lees verder door te klikken op HIER.

Speech Algemeen Voorzitter op de verenigingsraad 2022

verenigingsraad 2022

Op 23 april 2022 is de 82e verenigingsraad gehouden. Ditmaal voor het eerst in twee jaar weer in persoon. Hieronder de speech van de Algemeen Voorzitter Remy Denker, PA0AGF op de verenigingsraad 2022.

Beste Radiovrienden

Sinds twee maanden wordt de wereld geconfronteerd met een oorlog tussen Rusland en Ukraine, die mondiaal gezien meerdere landen met zich meentrekt. Het standpunt van de VERON is, in relatie tot onze hobby bekend, echter het moge duidelijk zijn dat we op het menselijk vlak deze oorlog natuurlijk verafschuwen en afkeuren. Met leedwezen zien we de gruwelijke beelden en horen we de verhalen over hetgeen zich in Ukraine afspeelt.  Onze gedachten zijn natuurlijk bij de families die hieronder lijden, maar ook bij de families die een of meerdere dierbaren hebben verloren.

Zeer triest en het einde van dit alles is helaas nog lang niet in zicht.

Elke bijeenkomst van een VerenigingsRaad is een speciale dag. Dit is de dag waarop het Hoofdbestuur verantwoording van het gevoerde beleid aan haar leden aflegt, maar het is ook een dag voor discussies over uiteenlopende onderwerpen. En niet te vergeten een uitstekend moment om in een eye-ball QSO met elkaar van gedachte te wisselen.

De volledige speech is te lezen op website van de VERON Nederland.