VERON 75 jaar

Op 21 oktober 2020 is het 75 jaar geleden dat de VERON werd opgericht als resultaat van een tweedaagse conferentie waaraan de vooroorlogse radioverenigingen NVVR, NVIR en de VUKA deelnamen. Klik HIER voor details.
In het kader van het 75 jarig bestaan heeft het hoofdbestuur van de VERON besloten om een werkgroep samen te stellen voor de verdere organisatie hiervan.

VERON (@VERON_Nederland) | Twitter
VERON 75 jaar

Het eerste, zichtbare aandachtpunt van het jubileum is een aangepast VERON logo (zie afbeelding). Dit logo zal in het komend jaar op de website en in Electron worden opgenomen.
Tevens is nagedacht om de collectie give-aways met dit logo te voorzien. Er zullen tassen, pennen en spelden beschikbaar komen die via het centraal bureau besteld kunnen worden. Over een nieuwe VERON film wordt nagedacht.

De werkgroep heeft besloten om Electron van oktober 2020 te voorzien van artikelen die de
ontwikkelingen van 25 jaar VERON ( en radio) tussen 1995 en 2020 beschrijven. In 1995 is het jubileum boek “ 50 jaar VERON-100 jaar radio” uitgegeven. Dit boek beschrijft de periode 1945-1995 en de werkgroep is van mening dat die periode op een uitstekende wijze is vastgelegd. Met dit in gedachte is besloten om ons te concentreren op de laatste 25 jaar.

Voor geregistreerde radio-amateurs is het op de website van het AT al mogelijk een speciale callsign aan te vragen met het jaar 75 hierin opgenomen.

Aanvullende informatie is (klik op) VERON75 beschikbaar.